БПЦ и ГЕРБ с предизборно коалиционно споразумение

Sep 21, 2020     Гризин Шведов&Допамина     4718
НА ПО СВЕЩИЧКА ЗАД ИКОНОСТАСА - Дядо Николай Пловдивски обяви във възторжено слово след неделната служба, че БПЦ и ГЕРБ подписват коалиционно споразумение за съвместно явяване на следващите парламентарни избори.

След церемонията по подписването му клириците благодариха на началника за парите на данъкоплатеца под формата на субсидия за църквата, за неприемането на Истанбулската конвенция, като и за това че не джендероса българския народ.

Договорено беше дядо Николай и дядо Гавраил да са водачи на листите съответно в Пловдив и Ловеч.
Борисов съобщи новината във Facebook: "Поех ангажимент към Началника и подписАхме с митрополитите за явяване на изборите. Смятам, че с техния електорат ще управляваме поне още един мандат. Така или иначе патриотите вече парламент няма да помиришат."

Договорени са няколко министерства, които ще бъдат дадени на коалиционните партньори. Очаква се г-н Николай Пловдивски да поеме министерството на финансите, заради големия му опит с организирането на личните финанси. Ще бъде създадено и Министерство на българите над граница, като за него се чака отговор, дали ще го поеме патриарх Неофит...скоро.

Заслужават ли покана и Главно мюфтийство?

Избери отговор!
Край