Апатичните българи се обявиха срещу политическите статуси във Facebook

Sep 8, 2013     zhelyo     5362
Българите, незаинтересовани от политика днес, учредиха гражданско движение  "За чист Facebook", което се обявява срещу политическия активизъм в социалните мрежи.


Те обявиха абсолютна склонност да мрънкат умерено и да не протестират, за да демонстрират апатичността си по въпроса.


"Спомням си време, когато Facebook фийдът ми беше непорочен - клипчета с котенца, снимки от морето и по някоя новина за канадски туристи, ограбени в Долни Богров. Откакто започнаха протестите, Facebook стана непоносим. Всички споделят някакви дълги анализи, карикатури и снимки от жълтите павета. Вчера една приятелка беше споделила рецепта за супа от тиква, но в коментарите се разяри лют дебат за сирийските емигранти. Това не може да продължава! Искаме си стария Facebook, където си се грижихме за фермите и шервахме gif-чета на хора падащи от високо" - споделя Теменуга Попова, една от учредителките на движението.
Инициативата за чист Facebook без дабати и политически теми веднага бе подкрепена от хора  постващи цитати на Хорхе Букаки, тийнейджъри, върнали се от ваканция, които смятат, че снимките им по бански на Слънчев Бряг не получават достатъчно лайкове, защото всички са заети да шерват какво бил написал някакъв дядо на някаква стена, както и гей активистите, които са недоволни, че  темите за протестите и сирийската криза изместват далеч по важни новини, като например, че в щата Арканзас лесбийка била дискриминирана на работното си място заради пиърсинг на лявата си ноздра.


saaata

Подкрепяте ли апатичността на Facebook?

Избери отговор!
Край