10 Не!Ща, които да се вдигнат на мястото на Бронзовата къща

Dec 13, 2018     zhelyo     5363
3 милиона столичани се готвят да въстанат срещу демонтирането на Бронзовата къща. Но тя няма фасада, а демокрацията ни е фасадна - т.е. няма я. Затова трябва да сме готови за крах на тази кауза и да предложим какво да изникне на това място.

1. Копие на Бронзовата къща, което да казва "тук преди се издигаше Бронзовата къща", което да е по-голямо и внушително от оригинала.

2. Атомна електроцентрала или газов хъб. Беленетата и потоците не се случват, защото са в провинцията и не е толкова PR-ируемо. Насред София ще е супер.
3. Lafka. В близост просто няма откъде човек да си купи вестник Телеграф.

4. Мавзолей за живи политици. В него сегашни политици ще трябва да лягат за по цял ден в стъклен саркофаг, за да видят колко точно граждани биха им се изсипали на поклонение.

5. Боксов ринг, където да се решават спорове. Включително там да се провеждат пред жива публика всички репортажи на Жоро Игнатов за "Съдебен спор".

6. Бензиностанция. В центъра няма много бензиностанции, а там мястото е идеално. Може да е на Марешки, може и на Вальо Златев, все хубави хора.

7. 900-етажна офис и жилищна сграда с цели 12 паркоместа към нея. Китна локация за живот.
8. Паметник на ремонтите, който непрекъснато да бъде ремонтиран, реновиран и променян, а и взривяван.

9. 80-инчов телевизор, по който да вървят мачовете и хората да не трябва да плащат големи пари, за да ги гледат.

10. Колосална установка за заря, която да се пуска всяка вечер и всяка мутра с рожден ден или успешна сделка да ходи там, а не да пука из целия град.

Знаете ли къде е Бронзовата къща?

Избери отговор!
Край