Въвеждат Джендър идеология от 2 клас, Истанбулската конвенция ще се учи вместо Женевската по история

Sep 7, 2023     zhelyo     4665
МОН - От началото на новата учебна година, учениците от 2 до 12 клас ще изучават Джендър идеология като част от предмета Гражданско и европейско развитие на България.

Това предвижда новата учебна програма, одобрена от Министерството на образованието и науката. Целта е да се повиши толерантността и равенството между половете, както и да се предотвратят дискриминацията и насилието.

Според новата програма, учениците ще се запознаят с понятията пол, род, пълен и непълен член, раса, тераса, дори цикъл на Кребс.
Родители в цялата страна масово се опитват да изкарат фалшиви актове за раждане на отрочетата си, така че те да се водят пълнолетни и да избенат задължителното ходене на училище.

Освен това, учениците от 5 до 12 клас ще изучават Истанбулската конвенция като част от предмета История. Това е международен договор за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, който България подписа, но не е ратифицирала. Според новата програма, Истанбулската конвенция е по-важна от Женевската конвенция за хуманното отношение към военнопленниците, която ще бъде пропусната, понеже не се спазва.
 

Какво е Женевската конвенция?

Избери отговор!
Край