Водещи метеоролози: Зимата ще продължи до края на май

Mar 2, 2011     zhelyo     2106
Студеното време, което продължава да властва над цялата страна, ще се задържи поне до края на месец май. Това съобщават водещи метеоролози в страната, които освен прогнозата за времето, водят и домашните си любимци на разходка, ако не е твърде студено и не вали.

 

Според тях честите превалявания от сняг се дължат преди всичко на пърхота на „Тоя горе“ или най-вероятно става въпрос за изкуствен сняг от машините в Банско, докаран чрез силните „подухвания“, които българския народ дружно прави от около 20 години.
 

Основното предимство на студеното време е това, че хората могат да съхраняват хранителни продукти по первазите и терасите си. Така се пести електричество и се помага в борбата срещу глобалното затопляне. Очаква се пролетта да настъпи едва в началото на юни, което пък означава, че абитуриентите ще спестят пари за изрязани парцали и ще отидат на баловете си със зимните якета.

 

Не!изучени от БАН споделиха, че понеже в България всичко е на обратно, е съвсем възможно при нас глобалното затопляне да действа по инвертен начин и вместо времето да става все по-топло, то да застудява. Или направо да ни кара на измръзване.

 
По официални данни от минусовите температури най-много са пострадали хората отказващи да носят чорапогащници, защото не разбирали колко по-топло би им било с тях. Също и уличните кучета, които умирали от болезнено измръзване, а не както досега от смъртоносна отрова, подхвърлена случайно от съвестни граждани.

 

beasta

Студено, нали?

Избери отговор!
Край