Неочаквано! Участник в телевизионно предаване заяви, че не разбира от политика

Jul 23, 2019     Draxler     2896
ТЕЛЕВИЗОРА - Милиони зрители пред малкия екран изпаднаха в шок и недоумение, след като участник в публицистичното предаване не пожела да коментира никакви политически теми.

„Не искам да говоря за неща, които не разбирам. Смятам, че човек трябва да взема отношение единствено по въпроси, свързани с неговите знания и компетентности. Големият проблем у нас е, че всеки коментира всичко“ – заявил мъжът пред объркания поглед на водещата, чиято мандибула увиснала до земята от удивление.

Заради шока тя не успяла да реагира адекватно, което пък наложило продуцентите да прекъснат предаването.
Оказва се обаче, че случаят е без аналог в нашите географски ширини, където традиционно всеки разбира от всичко. Водещи журналисти вече изразиха опасение, че негативното явление може да се превърне в прецедент, който да разклати с години утвърждаващите се норми в родния ефир, а именно знайни и незнайни анализатори да говорят небивалици на всякакви теми.

„Какво ще стане, ако това се повтори? Ами ако някой ден участник в спортно предаване заяви, че не разбира от футбол? Това са сериозни неща, на които трябва да се обърне внимание“ - се посочва в позиция на журналистическата гилдия.

Очаква се по темата да бъде свикана и среща при премиера Бойко Борисов, на която всички излизащи по телевизора да обещаят, че ще говорят каквото трябва.

Draxler 

От какво разбират най-много българите?

Избери отговор!
Край