Самуил Петканов отново няма шанс да е премиер, написал и новата си книга сам

Dec 1, 2021     zhelyo     4007
ДОБРИТЕ КНИГОПРОДАВНИЦИ - Книгата "Съвременна българска митология", която е дебютен роман на Самуил Петканов, се оказа препъникамък за амбициите му да стане премиер в очертаващото се абсурдно правителство.

Въпреки че в началото на преговорите името му е било сред най-подкрепяните за поста, анонсът на втората книга на бележития автор на Не!Новините е изиграл ролята на прът в спиците на неговата електрическа тротинетка към високите етажи на властта.

"Та той не е преписал дори 15% от творбата си. Как да му вярваме? Та той е балък!" - коментираха преговорните екипи, погнусени от изданието.
В книгата на оплешивяващия несиметрично Петканов се проследяват перипетиите в живота на някои приказни и митични герои и същества, известни от приказките, митовете и легендите на България, Балканите, а и други нашенски райони от света, което било окачествено като лековато прахосване на енергия вместо да препише нечия научна разработка и да си свирка.

"Дано му уври главата и спре да си хаби времето с глупости. Да си копи-пейстне следващата книга и веднага ще го лансираме поне за шеф на агенция" - благосклонни са част от коалиционните партньори, но други са категорични, че докато не се изясни дали "Съвременна българска митология" е червена или розова, той властови пост с тоя огромен нос няма да помирише.

Купихте ли си книгата?

Избери отговор!
Край