Samsung представи мини таблет, Apple - смарт часовник, който се навива

Aug 19, 2022     zhelyo     1968
ДОЛНА КОРЕЯ - Корейският технологичен гигант Samsung продължи да изумява любителите на технологичния прогрес с иновациите си.

На специално събития в Сеул бе представен продукт, който и най-смелите мечтатели не бяха сънували - миниатюрен таблет с диагонал на дисплея от едва 6.8 инча.

Моделът ще бъде част от гамата на другите таблети на бранда - S8, като ще е под названието S8- и ще разполага с най-новия процесор Snapdragon 8+ Gen 1, цветен дисплей и полифоничен звук.
От конкурента Apple пък впечатлиха почитателите на смарт-джаджи, като разкриха детайли относно своя нов умен часовник - Apple Watch Retro.

Устройството ще предлага типичните за сегмента екстри като четене на съобщения, приемане на обаждания, следене на съня и сърдечния ритъм по време на спортуване, но и ще реши проблема с батерията. Както е известно, досегашните устройства на компанията издържаха по ден-два между зареждания, като сега ще могат да се навиват като механичен часовник, като 10 минути навиване ще дават 2 минути живот на батерията.

Какво очаквате?

Избери отговор!
Край