Едва 3% от постещите го правят доброволно

Nov 20, 2014     zhelyo     2841
НСИ - Вече 6 дни продължават Коледните пости, в които православният календар повелява вярващите да не ядат вкусни и смислени неща, съобщават от Националния статистически институт, съпровождайки информацията с актуални проучвания, гарнирани с цифрички.


Националната статистика сочи, че едва 7% от населението пости наистина, въпреки че 80% твърдят, че постят, за да не ги накаже Бог. От тези 7 на 100 едва 3%, което възлиза на около 120 човека пък са тези, които постят доброволно.


"Малка част от тях са религиозни, просто някои виждат коледните пости като добра опция за диета, без да си дават сметка, че между 24-и декември и 7-и януари така или иначе ще утвърдят дебелотата си" - сочат критично статистиците.
По-голяма част от постещите хора са онези, които разпределят финансите си, ако изобщо разполагат с такива, към други работи, предимно лекарства, сочат от НСИ, визирайки факта, че най-постещи са пенсионерите.


Разбира се, мнозинството остават хората, които си мислят, че не постят, но всъщност постят, защото на родния пазар почти всички от месо не са баш от месо.

zhelyo
 

Постите ли?

Избери отговор!
Край