След поглед през прозореца: България официално вече е Мордор

Oct 24, 2014     zhelyo     11624
НАОКОЛО - След поглед през прозореца се затвърждава впечатлението, че България се е превърнала в Страната на Сянката, където властва Мрачният владетел Саурон.


Географската област от Средната земя в творбите на Толкин е 1:1 с родната действителност, като мракът, студът, начумерените физиономии и насилието напълно импонират на тези от фентъзи света.


Студът, рязко сковал страната след дни на слънце и приветливост, колапсът на всички държавни системи и всеобщата депресия демонстрирали договорка на управляващите да отстъпят място на Саурон, който да въведе ред и да създаде армия от орки, тролове и зли хора.
"Вече не очакваме и не казваме, че всичко скоро ше си ебе майката, защото си личи, че това всичко вече е почнало да действа" - споделят наблюденията си граждани, надяващи се първо да бъдат погълнати от лава, преди да бъдат изнасилени от създание с ноздри по цялото лице.


Сигурно ще стане и по-отвратително. Винаги става по-отвратително, убедени са хората, гледащи през прозореца и желаещи да могат да хибернират.


zhelyo

Мордор ли сме наистина?

Избери отговор!
Край