Популяризират Народната библиотека - става escape room

Jan 23, 2020     Бачо Цеко     5008
ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА БАХУРА - От ръководството на Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" съобщиха, че отварят институцията за младото поколение и навъдилите се наскоро чуждестранни туристи из града.

Това ще стане чрез рязко потапяне на храма на словото и неговия персонал в съвремността. Идеята е библиотеката да се превърне в огромна по размерите си ескейп стая.

"Миналата година ни протече покривът и едва изкрънкахме някой лев от министъра за ремонт. За това смятам сами да си заработим средства", споделя една от жените в Народната библиотека, дето може еднакво успешно и да е директор, и да е домакинката.
Иновативното в подхода на ръководството е, че за да се осъществи планът им, не само че никаква реформа не трябва да бъде осъществена, но и всичко трябва да остане същото, както си е и сега.

Бъдещите посетители в ескейп стаята ще имат за задача да намерят книга от 1957-ма година.

Първо ще трябва да преминат през прецедурите за издаване на читателска  карта и оставянето на дрехи и чанти в гардероба. Там ще се спречкват с първото си изпитание - любезността на служителите.

Ако успеят да вземат място за читалня и попълнят правилно контролния си лист, любителите на загадките ще се отправят към "вротата цедка" - бюрото за заемане на книги. Там ще трябва да се попълни заемна бележка и да се разбере в кое точно от хилядите чекмеджета-католози се намира търсеното заглавие.

Ако участниците се справят в рамките на 45 минути, то за тях ще се отвори бонус стая - хранилището на библиотеката. В него те ще трябва сами да намерят търсената от тях книга. Хранилището се помещава в мазето на сградата, тъй че всеки един ще има право да носи оборудване по избор - фенер, каска или капан за плъхове.
Ако успеят да се ориентират в лабиринта, то накрая търсачите на силни усещания ще попаднат директно в тоалетната на известно питейно заведение, споделящо сградата на Библиотеката. 

Какво е ескейп стая?

Избери отговор!
Край