IT фирма нае хора, без да знаят, плаща им всеки месец по 20 бона ей така

Sep 10, 2021     zhelyo     18549
HOME OFFICE - Роден startup, занимаващ се с crypto machine learning financial tools и продукти за оптимизация на работните процеси, вдигна сериозно летвата в борбата за работни кадри.

Компанията "GevGear" шокира 30 българи този месец, като им преведе стандартната заплата от 20 хиляди български лева, които взима всеки човек, работещ на над 1.5 монитора у нас. Възнагражденията са изплатени, без хората изобщо да бъдат занимавани с работа.

"Аз дори не заподозрях, че съм нает на пълен работен ден, след като някакво хипи ми писа, че е комюнити мениджър и пожела да играем игри с непознати хора по zoom. Просто я помислих за психопатка, но се оказа част от екстрите с тиймбилдинг елемент. Отказах, но благодаря за заплатата" - доволен е един от новите служители на компанията.
По този начин бе прескочен целият процес по търсене на кадри и необходимостта те изобщо да се занимават да кандидатстват, за да научат, че ще се радват на работа в динамична среда сред амбициозни млади хора, ще получат мултиспорт карта и 120 лева ваучери

Както е известно, конкуренцията за кадърни IT-специалисти е огромна, тъй като само 18 човека в страната наистина разбират какво правят, докато останалите се правят на многознайковци във форуми и Facebook-групи, което води до всякакви опити за привличане на работници.

"Идеята за иновативния начин за подбор на кадри дойде от 2 от хасковските пичета-ейчарки в компанията, които ме убедиха, че наистина са писали на всеки в LinkedIn, който е успял да си напише името правилно и трябва да спрем да занимаваме хората с оферти, интервюта и тям подобни. Просто директно да ги назначим и да им плащаме" - разказа за Не!Новините собственикът на фирмата Йосиф Безов.

Как да се намерят хора в тоя бранш?

Избери отговор!
Край