Историци доказаха: Хан Аспарух и хан Крум са били заклети русофили

Sep 29, 2023     zhelyo     15901
ПРЕД ИСТИНСКИ СВОБОДНИТЕ МЕДИИ - Група български историци от YouTube представиха днес изследване, което доказва, че двама от най-значимите български владетели - хан Аспарух и хан Крум, са били заклети русофили и дори са симпатизирали на Путин като мъж.

В изследването се посочва, че хан Аспарух е искал да свърже България с Русия още от самото начало на своето управление, но просто тогава е нямало Русия за свързване. Въпреки това в сърцето и душата си той е бил благодарен за бъдещите освобождения и духовно величие, с което дядо Иван ще дари България през вековете.

Хан Крум също е бил силно проруски настроен и дори настоявал за нищо на света да не се допуска основаването на Киевска Рус половин век след смъртта му, защото това била провокация, която можела да доведе до справелив, но братоубийствен конфликт, като предлагал вместо това да се основе нещо друго, например кръжок по танци.
Историците са открили доказателства за русофилските настроения на двамата ханове в редица източници, включително летописи, хроники и писмени документи, но също така и в кореспонденции, осъществявани чрез Signal, Telegram и WhatsApp.

"Хан Аспарух е смятал Русия за естествен съюзник на България, тъй като и двете държави са били в малки части славянски и са споделяли обща култура и традиции. Хан Крум пък е бил убеден, че Русия е ключов фактор за сигурността на България, тъй като се страхувал повече от бели мечки и полярни лисици, отколкото от византийци" - считат историците, пожелали да запазят анонимност, за да не бъдат канселирани.

 

Съмнявате ли се?

Избери отговор!
Край