Официално: Фейсбук по-пристрасряващ от хероина

Oct 3, 2014     zhelyo     4807
ЦЕНТЪР ПО НАРКОМАНИИ И ДРУГИ ТАКИВА - Изследване на учени от цял свят, изследващи проблемите на зависимостите, разкри, че Фейсбук предизвиква по-сериозна зависимост и от най-опасният наркотик - хероина. Експертите предупреждават, че зависимостта към социалната мрежа мрежа се развива като епидемия из целия свят и злоупотребата би могла да доведе до непредвидими последици в глобален мащаб, като например нова и още по-мощна икономическа и социална криза.


В излседването са включени няколкостотин зависими, подложени на лечение с тежки медикаменти и нековенционални методи, помагащи да се премине през няколкомесечния абстинентен синдром. 


"Прекарвах във Фейсбук между 16 и 22 часа на денонощие. В най-тежкия период бях достигнал до момент, в който поддържах 10 различни профили. Седем от тях бяха изцяло за целите на мастурбирането, а с останалите три извършвах нормални дейности, като това да си снимам вечерята, да тролвам или да потвърждавам присъствието си на събития, на които нямам никакво намерение да присъствам" - споделя един от тестово излекуваните.
"Мина страшно много време докато осъзная, че нещата не са под контрол и имам проблем. Върху мен бяха изпробвани всякакви методи на лечение, но единственият, който помогна беше престоят ми в лагер в Северна Корея, където единствената снимка, която можех да лайкна, беше портретът на Ким Чен-Ун" - допълва бившият фейсбук-зависим


Учените, провели изследването алармират - ако някой тези симптоми при себе си, нека веднага да изхвърли компютъра си и да отиде да пие бира на Народния в търсене на социален живот, а ако това не помогне - да потърси веднага медицинска помощ .


Luckan
Край