Заслужено! Данаил Кирилов с Нобелова награда за литература

Jul 13, 2020     Draxler     8210
СТОКХОЛМ - Неочаквана добра новина долетя в страната ни от далечна Швеция! Правосъдният ни министър Данаил Кирилов е отличен с престижната Нобелова награда в областта на литературата, която ежегодно се връчва на жив писател или поет, от която и да е страна, създал най-забележителния труд с висши човешки идеали.

Наградата се присъжда с решението на Нобелов комитет за литература към Шведската академия.

По принцип името на избрания лауреат се оповестява в началото на октомври, но величественият пост на Данаил Кирилов в социалните мрежи, в който той показа необятно писателско въображение, огромен речников багаж, перфектно боравене с художествени похвати, красиви литературни форми, отличен правопис на сложни думи и великолепна пунктуация, обезсмисли състезанието между кандидатите и го изстреля на върха на славата.
Новината вече обърна файловете на световната литературна общност и се превърна в една от най-дискутираните теми.

„Радостна съм, че живея в същата епоха, в която и титанът на хуманитарната мисъл Данаил Кирилов“, коментира развълнувана леля на средна възраст, членуваща в женската организация „Стринки и учинайки – ГЕРБ“ в Сунгурларе.

Правосъдният ни министър вече джурка в главата си и варианти на своята реч, която да произнесе при връчването на отличието.

Заслужено ли е отличието на Данаил Кирилов?

Избери отговор!
Край