Българин промени мнението си за 3 март след спор в соцмрежа

Mar 5, 2024     zhelyo     1593
ЧИСТА И СВЯТА 16-ТА РЕПУБЛИКА - Денят, когато споровете около националния празник достигат своя зенит, премина в обичайно русло. Изключение прави един посетител на социална мрежа, който е променил нагласата си, след като се е запознал с убедителните доводи на отсрещната страна.

За кратко време този прецедент внесе надежда за примирение между противоположните лагери и умение за зрял диалог, който да сбъдне девиза на българския народ за съединението и силата.

Проблясъкът на разум в море от пламенни реторики възникнал, когато Гергелин Станойчеджиев, известен сред виртуалните си познати със своята неумолима позиция по въпроса, изненадващо публикува пост, в който признава, че е вникнал в доводите, историческите препратки и изводите на своите опоненти.
Вълната от възторг и недоверие заля социалните мрежи, като мнозина се питаха дали наистина сме станали свидетели на исторически момент на промяна на мнение, стимулирана от силата на аргументите, умението за достигане на консенсус и връх на рационалното търсене на истината над емоционалното нагаждане на факти и полуистини.

Одисеята на Гергелин обаче приключи толкова внезапно, колкото и започна. В последващо разяснение, което накара клавиатурите да горят от усилено писане, той обясни, че неговият предишен пост е бил резултат от коварно объркване - погрешно е прочел коментарите, които са го "убедили" и след нов прочит се убедил в предишната си правота. Така той остава верен на своите първоначални възгледи и презира майцепродавците на противоположното мнение. 

Променяли ли сте мнението си след спор?

Избери отговор!
Край