10 събития, които да ни обединят поне за лятото

Jun 26, 2023     zhelyo     4257
По традиция българите навлизаме във всеки сезон максимално разединени по всевъзможни признаци. Но трябва ли това да е винаги така? Нека променим поне веднъж това, с помощта на политиците, обществениците и самите нас. Ето календар на хубавото, което можем да бъдем:

1 юли - 1 септември - Лятно правителство на Възраждане, БСП, ИТН и ДПС

Напрежението в управляващата не-е-коалиция е явно и тревожно. Нека излязат в отпуск и да се кротнат под чадърите, а на тяхно място да влязат резервите. Има достатъчно важни теми, по които да се работи - цената на домата, къде ще почива това лято българинът и задръстванията на изходите на София в петък. Медиите също могат да си починат, като за целта е нужно просто всеки министър да казва "Не знам, аз само замествам".
1 юли - Росенец Дестръкшън парти
Немците имаха стена, а ние имаме кей и сгради, които ни разделят. Достатъчно е Ахмед Доган да се реши и да направи парти с чукове и кирки. Нека заедно ги размахаме и решим тази незаконност. Всеки ще може да си вземе сувенирче или био-краставица от оранжерията, а спомените ще ни топлят повече и от ТЕЦ-Варна. Афтър-парти на Камчия, някой?

4 юли - Гледане на Сам вкъщи 1 и 2
Националният празник на САЩ може да бъде отбелязан с единственото универсално признато от народа нещо, което им признаваме на американците - Маколи Кълкин да прави капани на тия двамата и да ни просълзява с човечността си към странни и самотни хора по Коледа. Също така по време на жегите малко сняг ще ни дойде добре с мастиката.

10 юли - Най-голямата кафява вълна в Европа
Не е тайна, че родното Черноморие предлага богата гама от бактерии, които ни разделят буквално на две - едните гледат лятото през прозореца, докато другите все още се борят с пресните пипала от октопод, докарани току-що от Шри Ланка. Така или иначе, всички ще преживеем неразположението - защо се изолираме и страним от другите? Нека на 10 юли да се съберем всички на брега и да създадем най-голямата кафява вълна, с която да изпратим послание за мир до всички съседи наши по море. Можем го.

20 юли  - Нова партия на Гешев, Божков и Василев
Звучи ви налудничаво? А всъщност е повече от логично най-големите врагове да станат най-големи приятели. Нека превърнем обвинителните актове в учредителни. Така или иначе няма да видим повече нито парите от КТБ, нито неизплатените печалби от билетчета, нито митичните дела на трупчета. Ново лято, ново начало, нова партия. Бог с нами!

1 август - Фестивал на жълтопаветните родолюбци
Успокойте се. Жегата и без това е голяма, а от хладина имат нужда и сървърите в колцентровете, и кравите на Рожен. Следобеден брънч с чилаут музичка и мегахитачките на Цветелина вечерта - какво по-яко откриване на пика на сезона можете да измислите?
5 август - Лятна бригада и мъжка служба в Украйна и Русия
Младите ще се учат на труд, земеделие и ставане на мъж в една братска страна по избор. Връщане към традициите, разширяване на хоризонта, жътва, низане на патрони и завиване на партенки. По-малко онлифенс и висене в моловете, повече на въздух и природа. 

25 август - 14 септември - Да научим китайски мандарин за 20 дни с БНТ
И коментарите в социалните мрежи и резултата от Националното външно оценяване, показват че пустия Български няма научаване . Вместо да слагаме пълният член, и запетайките насякъде освен, където трябва нека пробваме всички заедно с друг език. Близо милярд говорят китайски мандарин, едвали е толкова трудно? Така ще илиминираме и онова прусловуто делене на Изток и Запад. Да подходим умно поне веднъж - след сто години децата ще ни 他們會感謝我們的.

16 септември - Да компостираме букетите на госпожите
Първият учебен ден е минал и всички учителки ще са натрупали по 80 кила зеления, която ще се чудят какво да правят. Родителите и децата, причинили тази биологична врява, ще получат букетите обратно, за да създадат компост, в който след няколко месеца да се отгледат домати, авокада и ряпа дайкон, с които да изобразят националния флаг.

31 септември, 23:55 - Реч на Президента за край на нормалността
Едва ли е останал някой, който да приема новогодишната реч на който и да е наш президент за нещо друго, освен за знак, че остават пет минути до зарята. В момент, в който сме вече на градус и тръпнем да тръгнем на фитнес от утре, думите са просто излишни. Нека да се обединим и да преместим тази скучнотия в ден и час, в които ще има смисъл - лятото е свършило и е време да се разделим отново по всякакви поводи. До следващото лято.


 

Съгласни ли сте?

Избери отговор!
Край